Translate

сряда, 23 май 2012 г.

Желиран ордьовър

-сварени яйца нарязани на кръгчета

-моркови, нарязани на кубчета
-целина, нарязана на кубчета
-чесън, нарязан на филийки
-картоф, нарязан на кубчета
-сол
-чер пипер
-дафинов лист
-кубче пил. или зеленчуков бульон(а защо не и телешки)

-желатин, според количеството течност(обикновено пакетчетата са по 8гр, достатъчни за 500мл течност)
Сварявате зеленчуците с подправките, но внимавате да останат цели, прецеждате бульона, добавяте към него предварително накиснатия, за да набъбне желатин, разбърквате добре.
На дъното на формичката наливате малко от течността и слагате за малко във фризера да стегне.Върху образувалото се желе нареждате по едно кръгче сварено яйце, върху него подреждате от сварените зеленчуци, към които можете да добавите и нарязаните на дребно неизползвани яйца и заливате с течността, така че да покрие и оставяте в хладилника да желира.Аз използвах обикновени чашки за кафе,
тъй като тяхната форма беше най-близка до тази, която ми беше необходима в случая, за да оформя окончателния вид на предястието.Преди да сервирате потопете за малко формичката във вряла вода и обърнете в/у чинията за сервиране.Можете да украсите с резенчета лимон и стръкчета джоджен или магданоз.

Няма коментари: