Translate

четвъртък, 24 май 2012 г.

Костур от Женевското езеро 1/Filet de Perche

-500gr филета от костур(аз използвах прословутото Filet de Perche)
-мазнина за пържене-зехтин или чисто масло
-3-4скл пресован чесън
-сол
-чер пипер
-250мл течна готварска сметана
-сока от 1 лимон
-лимон, нарязан на четвъртинки за декорация
-ситно нарязан магданоз за поръсване при поднасяне
Пържите филенцата в сгорещената мазнина, в която сте добавили пресования чесън.Изпържва се страшно бързо.След като извадите рибата я посолявате и поръсвате с черния пипер, а в мазнината от пърженето, в още горещия тиган сипвате сметаната, оставяте само да клокне и заливате наредените в плато филета.Заливате ги и с лимоновия сок, нареждате лимоновите четвъртини и поръсвате със ситно нарязания магданоз.

Няма коментари: