Съставки (4 порции):
Приготвяне и сервиране:
Зелето се сварява в подсолена вода докато омекне - ок. 15 мин. Изважда се и се оставя добре да се отцеди.
Маслото се нагрява в тиган до покафеняване. Добавя се чесъна.
Зелето се запържва в маслото до златикто кафяво като се бърка или просто се залива с задушения в маслото чесън. Сервира се горещо, като се поръсва с индийско орехче, сол и пипер, обикновено като гарнитура към меса.
- 1 кг. брюкселско зеле
- 125 гр. масло
- 2 скл. пресован чесън
- 1/2 ч.л. мляно индийско орехче
- Чер пипер
- Сол
Приготвяне и сервиране:
Зелето се сварява в подсолена вода докато омекне - ок. 15 мин. Изважда се и се оставя добре да се отцеди.
Маслото се нагрява в тиган до покафеняване. Добавя се чесъна.
Зелето се запържва в маслото до златикто кафяво като се бърка или просто се залива с задушения в маслото чесън. Сервира се горещо, като се поръсва с индийско орехче, сол и пипер, обикновено като гарнитура към меса.
Няма коментари:
Публикуване на коментар