Translate

вторник, 4 март 2014 г.

Печени пилешки бутчета във фурна

- 9 бр пилешки бутчета цели (или колкото броя са Ви необходими)
- 100 гр майонеза (моята е с лимонов дъх)
- 1 с.л. горчица (при мен дижонска) 
- 1 ч.л. сол
- 2 ч.л. черен пипер
- 2 с.л. сос Уорчестър ( или соев сос, много вкусно става и с Терияки сос )
 Смесете всички продукти, рабъркайте добре и намажете бутчетата добре от всички страни с помощта на подходяща четка. Подредете ги в тавата на фурната, в която налейте малко водичка и печете на 180гр с вентилатор.
Първо ги наредете с опакото нагоре, печете така доката добре се запекат 
  и обърнете. Печете доката получат апетитен кафеникав загар. Ако са се запекли достатъчно преди изтичането на необходимия мин. 1 час, намалете фурната , за да не изгорят до пълното му изтичане.
Поднесете веднага. Разкошни са, особено докато са горещи, защото от майонезата кожичката им става хрупкава и колкото и да е вредна, особено за холестерола ни, какво е печеното пиле без хрупкава коричка ?!
Сека се сещам, че бях публикувала подобна рецепта в Кулинар.бг, само че с мед, който вариант е не по-малко сполучлив и сигурно повечето сме опитвали. http://kulinar.bg/%D0%9F%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B1%D1%83%D1%82%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D0%BE%D1%81-%D0%A3%D0%BE%D1%80%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D1%8A%D1%80_l.r_i.13522_pg.3.html

Няма коментари: