Пресявате брашното, заедно с бакпулвера и ванилията. |
-4 яйца
- 1 ч.ч.кисело мляко
-1 чаена чаша захар
-¾ чаена чаша олио
-1 бакпулвер
-1 ванилия
- 600 гр брашно Разбивате останалите продукти, добавяте малко по малко от брашното и разбивате с миксер или бъркалка. След като сместа се сгъсти достатъчно и вече не е възможно разбиването с миксер , трябва да започнете да месите тестото с ръце.
Продължавате да добавяте брашно докато получите меко тесто, от което можете да оформите топчета.
От тестото оформяте топчета с големината на орех и поставяте в тава, върху хартия за печене. Имайте предвид, че обикновените курабии се надигат по време на печенето, затова е добре да оставите достатъчно място между тях. Намазвате курабийките с разбит жълтък и посипвате със захар. Печете обикновените домашни курабии в
предварително загрята на 180 градуса фурна. Курабийките са готови, когато придобият леко златист цвят.
Тъй точните обяснения взаимствах от един блог, който аз много харесвам, точно заради последователния и ясен изказ http://www.supichka.com/2011/12/blog-post_13.html. Браво !
6 коментара:
Днес правих подобни много са вкусни ,особено с кисело мляко за закуска.:)Прекрасна рецепта има много варианти :)
Мммм, да, с кисело мляко е класика. Отивам да си взема една.... А не, няколко !
Страхотни са, тестото е толкова пухкаво, личи си че са превъзходни!
Много приятен блог, пълен с изключителни рецепти, браво!
Ще ти посещавам по-често :)
Благодаря, Жани ! Много приятно ми стана .
Много обичам тези курабии. Баба ми ги приготвя и до ден днешен и винаги навяват толкова уют. Колкото повече престояват, по-меки стават! Прекрасна рецепта, Петя! Сърдечни поздрави!
Верно е Люси, уют е точната дума. Мерси.
Публикуване на коментар