Наденицата я прави Соня, една жена-ловец, от нейния личен улов на sanglier , от латинското sangularis, което в буквален превод е "porc, qui vit seul" или диво прасе.
-1 кг наденица от глиган
- олио за пържене
- 2 глави лук, нарязан на полумесеци
- 500мл бяло вино
- 200-300мл вода
- 2 с.л. бульон на прах
- майоран (майорана), може да замените с риган, сродни са
Загряваме вода и бланшираме в нея надецата, като я обръщаме първо от едната, а после и от другата страна. Изхвърляме водата. Надупчваме наденицата с върха на ножа на няколко места и я изпържваме в олио от двете страни, изваждаме я.
Ако се отдели много мазнина я отстраняваме, а в останалата задушаваме лука. Връщаме наденицата, заливаме с 500 мл бяло вино и вода, колкото покрие наденицата. Добавяме бульона, сол, ако се налага и няколко щипки майоран.
Оставяме да къкри 30-40 мин, като обръщаме от време на време. Накрая слагаме във фурната до получаване на приятен загар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар