- 2 яйца
- сол
- може и малко чер пипер , пожелание
- 2 тънки филийки бял хляб
- бучка масло
Яйцата трябва да са здрави и със стайна температура, т.е. извадени поне 1 час преди приготвянето им от хладилника. Сложете водата да заври и внимателно потопете яйцата с помощта на супена лъжица. Водата трябва да ги покрива напълно. Ако се опасявате , че може да се пукнат, добавете във водата 1 с.л. оцет или лимонов сок. Засечете точно 3 минути и след изтичането им извадете яйцата.
Белтъка трябва да се е стегнал, а жълтъка да е напълно течен.
Препечете филийките, намажете ги с масло, нарежете ги на "пръсчета" и ги поднесете към яйцето.
Истинска наслада е да се потапят хлебните пръсчета в рохкия жълтък, леко посолен и подправен със щипка ситно смлян черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар