- бялата част на два стръка пресен лук
- 2-3 скл чесън
- 1 л. зеленчуков бульон
- сол
- бял пипер
- бучка масло
За поднасяне:
- по 1с.л. заквасена сметана
- по 1с.л. зехтин
За крутоните:
- бучка масло
- мащерка
- 3 тънки филии хляб
Нарязваме бялата част на лука на много ситно, пресоваме чесън, а главата целина обелваме и нарязваме на кубчета. Сваряваме много добре всичко това във 1 л. вода, в която сме разтворили две кубчета зеленчуков бульон.
Връщаме на котлона да се довари и посгъсти, не повече от 3-4 мин.
Сервираме всяка порция с лъжица заквасена сметана, леко полята с лъжица зехтин и
поръсена с крутони.
P.S. Всеки път си мисля, че трябва да започна с броя на порциите и всеки път го пропускам, ноооо по-добре късно, отколкото никога:
С гореизброените продукти се получават от 3 до 4 порции, в зависимост от големината им.
Няма коментари:
Публикуване на коментар