- за палачинките:
- 4 яйца
- 2 с. л. захар
- 1 щипка сол
- 1 ч. л. есенция ванилия или ванилена захар
- 3 с. л. брашно
- 60 мл прясно мляко
- 1 с. л. краве масло
- за соса:
- 2 с. л. краве масло
- 75 мл ром или коняк
- 3 с. л. светлокафява захар
- 1 ч. л. ванилена захар
- 1 с. л. настъргана портокалова кора
- 2 с. л. портокалов сок
- 75 мл портокалов ликьор
- 1 портокал, нарязан на филета
- изцедено кисело мляко за гарниране
- ядки за гарниране
- Разбиват се много добре яйцата със захарта, солта и ванилията. Добавят се брашното и млякото, като сместа трябва да е с консистенция на олио. Оставя се в хладилника за 20 мин.
-
В сгорещен тиган, намазан с масло, се изпържват 8 тънки палачинки. Сгъват се на четири.
- Маслото за соса се сгорещява в голям тиган и в него се налива конякът. Щом се загрее, сместа се запалва внимателно. Когато пламъкът изгасне, се добавят двата вида захар, портокаловата кора и портокаловият сок. Разбърква се, докато се поразтопи. Добавят се филетата от портокал и палачинките, сгънати на четири. Сипва се ликьорът, отново се фламбира и щом пламъкът угасне, се сервират с изцедено кисело мляко или сладолед и ядки.
Translate
сряда, 22 януари 2014 г.
Crêpes Suzette
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар