Не съм се стремила към съвършенство,по отношение на външния вид на тарта, защото намирам очарователен този леко рустик, ако щете селски вид на този род ястия.
за тестото:
220 г брашно
150 г краве масло
80 г пудра захар
1 жълтък
Брашното, захарта и маслото (трябва да е студено) за тестото се разбиват в блендер, докато се получат трохи. Прибавя се жълтъкът и отново се разбива.
Полученото тесто се завива във фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник да стегне.
После се разточва и се слага във форма за тарт с подвижно дъно. Отново се оставя да стегне в хладилник за около 15 минути.
След това отгоре се слага хартия за печене и се покрива с морска сол. Пече се в загрята на 190 градуса фурна за 15 минути. Махат се хартията и солта и се допича до златисто – за около 5 минути.
за плънката: 4 яйца 2 жълтъка 300 г пудра захар 180 мл животинска сметана 250 мл пресен сок от лимон кората от 3 лимона |
Сместа се изсипва върху изпеченето тесто и тартът се пече в загрята на 150 градуса фурна, без вентилатор, за 30–35 минути. Преди да се нареже, се оставя да се охлади поне за 4 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар