Translate

събота, 20 април 2013 г.

Nectarine frangipane tart

Nectarine frangipane tartСъстав
  • 1 чаша (150 грама) брашно
  • 1/2 чаша (петдесет и пет грама) бадемово брашно
  • 1/3 чаша (50 грама) смес пудра захар
  • 125 гр охладено масло
  • 1 жълтък
  • 4 току-що узрели праскови без мъх, разквартирувани, без костилки, нарязани на клинове
  • пудра захар за поръсване 
  • Frangipane

    • 100 гр масло
    • 1/2 чаша (100 гр) пудра захар
    • 1 яйце
    • 1 жълтък
    • 1 чаша (100 грама) бадемово брашно
    • 1/4 чаша (40 гр) брашно
    •  Метод
      1. Етап 1
        За да се направи тесто, поставете брашното, бадемовото брашно, пудрата захар и маслото в купата на кухненския робот и нека процеса продължи, докато сместа заприлича на фина галета. Добавете и яйчения жълтък и отново нека  процеса продължи, докато всичко се хумогенизира и се получи тесто. Оформете топка. Покрива се с найлон. Поставете в хладилника за 30 минути да си почине.
      2. Етап 2
        Използвайте точилка да разточите тестото върху леко набрашнена повърхност до кръг с 3 mm дебелина . Поставете във форма с диаметър 22 сантиметра и отрежете краищата. Поставете в хладилника за 30 минути да си почине.
      3. Етап 3
        Загрейте фурната до 200 ° C. Покрийте тестения лист с хартия за печене и тежести за сладкиши. Печете във фурната за 10 минути. Извадете хартията и тежестите и се пече още 10 минути или до златисто. Извадете от фурната и оставете да изстине леко. Намалете температурата на фурната до 180 ° C.
        Етап 4
        1. За да се направи Frangipane, използвайте електрически миксер, разбивайте на маслото и захарта, докато получите блед крем. Добавете яйцето и яйчения жълтък и размесете. Добавете бадемовото брашно и брашното и се разбърква с дървена лъжица, за да се съчетаят. Разнесете с лъжица сместа в подготвения за случая сладкиш и използвайте  гърба на лъжицата за изглаждане на повърхността. Подредете нектарините върху  Frangipane. Поръсете с пудра захар.
        2. Стъпка 5
          Печете във фурната за 30 минути или докато Frangipane е готов. Извадете от фурната и се оставя в тавичката да се охлади напълно.

Няма коментари: