Translate

вторник, 18 декември 2012 г.

Грейви сос за печена пуйка

Отлейте мазнината от тавата, в която се е пекла пуйката, но запазете лука. Поставете тавата на котлона на среден огън и я поръсете с брашното. Объркайте го с дървена лъжица за 2 мин, като обръщате и лука, за да обогатите аромата. Внимателно сипете виното и бульона, като бъркате. Добавете и сока от почиващата си пуйка (ако е пуснала). Кипнете соса и остържете полепналите по дъното на тавата частици. Оставете да къкри на бавен огън около 15 мин. Прецедете соса и го овкусете. Сервирайте го с пуйката.

Стойности за една порция:

калории 720 ккал; протеини 106 г; въглехидрати 9 г; мазнини 40 г; наситени мазнини 16 г; влакнини 1 г; захар няма г; сол 0,86 г;

Българска Асоциация на Професионалните Готвачи Euro-Toques
 

Няма коментари: