Пол Бокюс не е просто гениален готвач, той е институция. Разбира се на неговите достолепни 90 години, не той ще ни сготви, но все таки неговият ресторант в Лион, заедно с кулинарната академия, която подготвя най-добрите готвачи в света и организира най-престижния конкурс, са забележителни. Самият той е най-титулувания готвач в света, носител на 15 звезди Мишлен. Боже колко "най-" ми се събраха! Но няма как да опиша мястото, което посетих без суперлативи. Дори и така ми се струва, че думите са недостатъчни.
|
Amuse Bouche : Супа от тиква |
|
Див заек с гъши дроб
Пиле от Брес с гъби Morille |
|
Шоколадов мус с пияни вишни (местен специалитет са тези пияни вишни),
|
|
И започва дефилето на десертите:
|
|
Tarte tatin
|
Няма коментари:
Публикуване на коментар