И така ето я моята семпла ципура;
Източника : http://www.24kitchen.bg/recipe/pechena-cipura-s-aromatno-maslo
- 2 скилидки чесън
- сол и черен пипер
- 3 стръка мащерка
- 2 - 3 стръка копър
- 2-3 стръка магданоз
- 0.5 лимонов сок
- 70 г краве масло
- 1 ципура
1. Почистете перките на ципурата, като ги изрежете с ножица. След това отстранете люспите и. Почистете рибата от вътрешности, като направите разрез с нож от корема и нагоре към главата. Измийте рибата.2. Обелете и нарежете скилидките чесън. Сложете ги в хаванче. Добавете черен пипер и сол, начукайте чесъна.3. Добавете листенцата мащерка, нарязаните копър и магданоз и лимоновия сок. Стрийте добре всичко. Добавете маслото и отново стрийте, за да се смеси всичко.4. Вземете лист алуминиево фолио и поставете рибата върху него. Напълнете корема на рибата с ароматно масло.Може да сложите и кръгчета лимон.
Завийте рибата с още един лист фолио и оформете пакетче, като подвиете добре краищата му.
5. Печете рибата в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 до 30 мин
Няма коментари:
Публикуване на коментар