Рецептата е изпълнена от моя син |
Необходими продукти за 4 порции
- 500 г паста ( напр. талиателе )
- 200 г прошуто или бекон, нарязани/ може и обикновена шунка, която просто да нарежете на ленти и да добавите накрая към вече готовата паста
- 200 мл сметана 35%
- 100 г настърган пармезан
- 2 яйца, разбити
- сол, черен пипер, 1 ч.л. букет италиански подправки ( босилек, мащерка, розмарин)
- Прошутото или беконът се слагат в сух тиган с незалепващо покритие и се разбъркват, докато станат хрупкави. Яйцата, сметаната и пармезанът се разбиват в дълбока купа. Подправят се с черен пипер и италианските подправки на вкус. Пастата се сварява според указанията на опаковката.Отцежда се и се връща в тенджерата. Още гореща се смесва с яйчната смес и прошутото и се разбъркват. Захлупват се с капак и се оставят за 2-3 минути покрити, като се разтръсква от време на време. Остатъчната топлина от пастата и тенджерата е достатъчна, за да сготви яйцата. Сервира се веднага
- Подобна рецепта в блога ми: http://petyakeranova.blogspot.ch/2012/11/spaghetti-alla-carbonara.html
Няма коментари:
Публикуване на коментар