1 ч.ч. (150 гр) – кисело
мляко,
1 ч.ч. захар,
¾ ч.ч. олио,
1 амонячна сода
½ чаена лъжичка сода за хляб
Настъргана лимонова кора
брашно колкото поеме, за точене
брашно колкото поеме, за точене
След като се омеси, се
разделя на
6 топки и се разточва 25 см диаметър
6 топки и се разточва 25 см диаметър
Крем
1 л пр. Мляко се сварява
Прави се рядка каша от 7
препълнени лъжици брашно, разтворени във вода
На тънка струя се изсипва
в млякото и се разбива задължтелно с тел (иначе става на бучки)
Отделно се разбиват 3 яица в купичка и се добавя лимонов сок,
след което се налива в крема на тънка струя при непрекъснато разбиване. Добавя се и 1 пакетче ванилия
Най-долната кора се поставя
както е печена и се намазва с крем...следващите 5 се слагат обратно...
За сглобяването използвах форма с ринг и преди да го отстраня, оставих тортата в хладилника да стегне.най-отгоре се поръсва със смлени орехи смесени с кокосови стърготини
За сглобяването използвах форма с ринг и преди да го отстраня, оставих тортата в хладилника да стегне.най-отгоре се поръсва със смлени орехи смесени с кокосови стърготини
Няма коментари:
Публикуване на коментар