Translate

събота, 26 ноември 2016 г.

При готвача на века

Пол Бокюс не е просто гениален готвач, той е институция. Разбира се на неговите достолепни 90 години, не той ще ни сготви, но все таки неговият ресторант в Лион, заедно с кулинарната академия, която подготвя най-добрите готвачи в света и организира най-престижния конкурс, са забележителни. Самият той е най-титулувания готвач в света, носител на 15 звезди Мишлен. Боже колко "най-" ми се събраха! Но няма как да опиша мястото, което посетих без суперлативи. Дори и така ми се струва, че думите са недостатъчни.
Amuse Bouche : Супа от тиква
Див заек с гъши дроб
Пиле от Брес с гъби Morille

Шоколадов мус с пияни вишни (местен специалитет са тези пияни вишни), 

predessert,

И започва дефилето на десертите:

Oeufs à la neige façon Grand-Mère Bocuse 


Tarte tatin